Matinades

Cercaviles

Dissabte 27 de juliol de 2024 / A partir de les 7 h / Diversos indrets

Les Matinades és un dels actes més emblemàtics i genuïns de Les Santes. A partir de les 7 del matí, i durant dues hores, se senten els trons greus i descompensats dels voladors i la música reiterada de les gralles. Així donem la benvinguda a Mataró al dia de la nostra Festa Major. Els vuit recorreguts de Matinades són des de Rocafonda, Sant Simó, el centre, Pla d’en Boet, Cerdanyola, La Llàntia, Cirera i Camí de la Serra. Tots acabaran convergint a la plaça de Santa Maria, on una tronada final finalitzarà l'acte i donarà pas a la veu de les campanes que toquen a ofici.

Els grups de grallers mataronins que participaran en les diferents cercaviles seran els Grallers de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, els Grallers de la Borsa de Músics de la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró, Els del Barret de Palla, els Grallers de l’Escola Municipal de Música de Mataró, els Grallers de Mataró, els Grallers de la Momerota i La Bandarra de la Llàntia, músics dels Geganters de La Llàntia.

Centenars de voluntaris participen activament a l’acte, ja sigui tocant la gralla i el timbal, muntant taules amb menjar i beguda o bé organitzant els recorreguts.

Tipus d'activitat:
Consells i serveis:

També et pot interessar…