La Passada

Cercavila tradicional de Festa Major

Dissabte 27 de juliol de 2024 / 18 h / Des de l'Ajuntament

Balls, pirotècnia, castells, música i comparses... aquest acte ho té tot! Gaudirem de la cercavila més llarga de la Festa Major, amb moments de lluïment de totes les comparses que en formen part. 

Hi trobarem les comparses institucionals i les que només apareixen avui, dia de les santes patrones: les Diablesses i els Tabalers do Maresme; la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers; el Dragalió, el Drac i els seus tabalers; els Cavallets de Mataró; la Colla Castellera Capgrossos de Mataró; l'Herald i les Trampes; els Nans i la Família Robafaves amb els flabiolaires; l'Àliga i els Ministrils; els Macers, les autoritats i la Banda de l'Agrupació Musical del Maresme

L’acte prové de l’antiga processó religiosa que se celebrava el vespre del dia 27, de la qual tenim referències des de final del segle XVIII. Després de diverses vicissituds històriques, l’any 1979, amb el moviment de recuperació de la Festa Major, es torna a incorporar al programa la Passada que esdevé l’origen de l’actual.


Recorregut: Ajuntament, La Riera amunt, carrer d’Argentona, carrer d'El Torrent, plaça de Les Tereses, carrer de Montserrat, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera amunt fins a l'Ajuntament

A la cruïlla entre el carrer d’Argentona i el Caminet de les Vinyes hi haurà un Espai accessible de Les Santes. En aquest tram la cercavila moderarà l’ús dels artificis pirotècnics, les comparses transitaran de manera tranquil·la i ordenada sense canvis de direcció, la percussió dels músics serà uniforme i constant. A més a més, hi haurà: espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda, un/a informador/a sobre el desenvolupament de l’acte, un espai privat per afavorir la calma i assistència sanitària. 

Tipus d'activitat:
Consells i serveis:

També et pot interessar…