Crida de Festa Major

Acte tradicional

Dijous 25 de juliol de 2024 / 20 h / Ajuntament de Mataró (La Riera, 48)

L’alcalde de Mataró, acompanyat dels membres del consistori, proclamarà l’inici de la Festa Major des del balcó. Just després del seu parlament, una traca donarà pas als primers balls i dormides de les comparses de la ciutat.

L’acte es podrà seguir en directe a través de tvmataró i també en una pantalla gegant ubicada a la plaça de Santa Anna. També a la plaça de Santa Anna hi haurà un Espai Les Santes accessibles. A la pantalla hi haurà servei de traducció de la Crida en llengua de signes catalana.


Avui fa 40 anys...

El 25 de juliol de 1982 es van presentar a la ciutat quatre nans nous. En Patufet va fer els honors i va col·laborar en la presentació del Follet, el Pierrot, el Comte i en Carrau. De fet no eren nans nous, sinó més aviat recuperats, ja que feia anys i panys havien format part del grup de capgrossos que acompanyava la Família Robafaves... El text del programa de la Festa Major d’aquell any els presentava així:

...el Follet, un barbut com n’hi ha pocs; el Pierrot que fa cara de no haver trencat mai ni un plat; el Comte, un individu seriós i solemne, i el senyor del barret de copa, conegut també per Carrau, cognom d’un mataroní al qual s’assemblava.

Fotos de Miquel Sala

Tipus d'activitat:
Consells i serveis:

També et pot interessar…