Castell de focs

Espectacle pirotècnic

Dissabte 27 de juliol de 2024 / 23 h / Diversos indrets

L’espectacle més gran de Les Santes, i el més aplaudit! Castell de focs des de la platja del Varador, l'Institut Escola Mar Mediterrània i l’Escola Vista Alegre

El castell de focs, o els focs com es diu popularment a Mataró, és l’espectacle més gran i multitudinari de Les Santes.

Són concebuts com una obra d’art efímera, amb un guió precís d’escenes que es van succeint. Els professionals de Pirotecnia Tomás creen meticulosament aquest espectacle immens, i tenen en compte diversos aspectes per aconseguir deixar-nos tots amb la boca oberta: l’equilibri de les composicions, la varietat i durada dels colors, les dimensions, els efectes, les combinacions, la sonoritat, el ritme i l’evolució de l’acte, que acaba amb un final apoteòsic. 

Els focs es llançaran des de tres indrets de la ciutat: la platja, Vista Alegre i Cerdanyola. Durant vint minuts el cel de Mataró s’il·luminarà amb una combinació perfecta de tècnica i fantasia. 

Glòria a les Santes!


Al segle XVI hi ha les primeres referències de l’ús de pirotècnia en l’àmbit festiu català. A Mataró tenim constància que són part de la festa de Les Santes l’any 1852. Durant la segona meitat del segle XIX l’acte s’anuncia als programes com a Castell de focs, i el motiu és que el muntatge es feia sobre uns empostissats molt alts. També està documentat que al llarg de l’espectacle hi havia acompanyament musical. És curiós com l’any 1891 es va publicar un programa de mà específic que detallava els quaranta números pirotècnics, com si fos el repertori d’un concert.

Tipus d'activitat:
Consells i serveis:

També et pot interessar…