Banda de l'Agrupació Musical del Maresme

Concert

Dijous 25 de juliol de 2024 / 18 h / Pati de la Residència Sant Josep

La Banda aquest any està pletòrica, i és que celebra quaranta anys de vida. Aquests dies de Festa Major els veiem sempre acompanyant les comparses institucionals arreu. Però, just abans de l'inici dels dies més intensos de Les Santes, ens ofereixen un any més un concert de música tradicional de banda, amb un repertori variat que inclou pasdobles, tangos, marxes mores, bandes sonores, música tradicional i música creada per a banda. Sota la direcció de Pere Bono.


La Banda fa 40 anys!

Els orígens
L’any 1912 es va crear la primera Banda Municipal de Mataró, formada per uns trenta músics amb instruments de vent i percussió. Va ser molt popular, i actuava per Les Santes. L’any 1969 va desaparèixer. A final dels anys setanta i en el marc de la recuperació de la Festa Major es va contractar la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes. Aquesta banda valenciana va ser l’ànima musical de Les Santes des del 1980 fins al 2003. D’altra banda, en els primers anys de la democràcia es va formar la Societat Musical d’Escuracassoles per posar la part musical als actes de recuperació del Carnestoltes.

Des del 1984...
La major part dels músics que integraven la Societat Musical d’Escuracassoles van formar l’Agrupació Musical del Maresme, sota la direcció de Francesc Soler. Amb el temps aquesta va anar fent l’acompanyament musical de la Festa Major, i va acabar formant part del seguici institucional. A partir de l’any 1989 l’Agrupació Musical del Maresme va compartir el protagonisme musical amb la “Banda de Gaianes”, i els llaços entre les dues bandes i les dues ciutats es van fer forts i encara perduren en el temps.

Des de l’any 2002 el director de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme és Pere Bono. A part de Les Santes, la banda també fa concerts tant a Mataró com arreu de Catalunya.

La trajectòria de quatre dècades de música a la ciutat amb la interpretació de pasdobles, bandes sonores i altres peces tradicionals és un bon motiu per felicitar els del color vermell durant la Festa Major d’enguany. 

Tipus d'activitat:

També et pot interessar…