Construint Les Santes 2024

Presentació de l'artista i la fotògrafa


El dilluns 26 de febrer s'han presentat els primers protagonistes de Les Santes 2024. Dins del marc del Plenari de la Festa Major hem donat a conèixer les persones proposades per la Comissió d'Imatge de Les Santes (formada per entitats i professionals vinculats amb l'art i la fotografia) per crear el cartell i l'exposició fotogràfica de Les Santes.

Tots dos tenen projectes molt novedosos i engrescadors! El procés de creació del cartell serà participatiu i el resultat serà un mural de grans dimensions que quedarà a la via pública de la ciutat. El projecte fotogràfic s'està gestant i girarà a l'entorn de la idea de Les Santes quan no són Les Santes, i és que les vivim tot l'any, esperant-les o recordant-les!

El centre d'art M|A|C -  Mataró Art Contemporani produirà l'exposició fotogràfica de Kris Ubach a La Presó (l'any 2025), la creació del mural de Mohamed L'Ghacham, servei pedagògic amb les escoles i una exposició de tot el procés també a La Presó aquest mes de juliol.

Taula d'Entitats de Rocafonda, El Palau i l'Escorxador


El dimarts 27 de febrer al vespre es va reunir la Taula d'Entitats de Rocafonda, El Palau i l'Escorxador al Local dels Capgrossos. Hi va participar Mohamed L'Ghacham, l'artista que farà el mural-cartell de Les Santes i Gisel Noè, la directora del M|A|C-Mataró Art Contemporani per explicar el projecte participatiu del procés de creació del mural que s'ubicarà en una paret de la via pública del barri de Rocafonda. Tothom està convidat a participar-hi!

Sessions participatives a l'entorn del cartell de Les Santes


El dissabte 9 de març es va celebrar la primera de les tres sessions-tallers participatives amb l'autor del cartell de Les Santes 2024, Mohamed L'Ghacham.

La sessió va ser conduïda per la mediadora del del M|A|C-Mataró Art Contemporani, l'artista Carla Aledo.

Va ser un punt de trobada i es va convidar les persones que hi participaven a què fessin les seves primeres aportacions sobre què és la Festa Major per ells i elles.