Cartell de Les Santes 2022

Les Santes cartell 2022

Amb aquest cartell, l’autora ha volgut reflectir el sentiment de festa a tota la ciutat que recuperarem aquest any. És per això que els edificis i indrets que hi ha dibuixat no són només del centre històric de Mataró. Hi destaca, per la seva grandària, la basílica de Santa Maria, punt neuràlgic de la celebració de la Festa Major.

L’element central del cartell són les dues figures femenines, per la ubicació, pel volum i pel color. És una interpretació de com serien les santes Juliana i Semproniana ara, dones joves, naturals, amb actitud de gaudir de la festa i de la ciutat, del seu mar, del seu sol... L’artista reivindica la figura femenina com a element central del cartell, i reivindica que la dona pugui gaudir de Les Santes i del carrer sense temor a possibles agressions masclistes que malauradament encara es cometen en entorns festius.

Al cartell també hi ha, de manera dispersa, tots els membres de les comparses institucionals. Durant Les Santes, les figures contribueixen a dotar de vida els carrers i les places. És una manera de cercar la interacció amb qui mira el cartell, descobrint la ubicació tant de les figures com dels elements arquitectònics de Mataró.

A la llegenda del cartell ha utilitzat els colors de Mataró, el blau i el vermell de la bandera oficial de la ciutat. Després de més de dos anys de pandèmia, aquest 2022 recuperarem la nostra festa i els nostres carrers. Per això l’any és important i té una posició destacada al cartell, l’espai públic també n’és part essencial.

Les Santes ocupen i omplen la ciutat, com la gent omple els carrers durant els dies de Festa Major. Les Santes tenen una funció integradora de ciutat, són dies en què tots ens fem Mataró més nostra que mai.

L'artista signarà cartells el divendres 22 de juliol de 18 a 20 h a la plaça de Santa Anna

Sit Cantallops, autora del cartell

L’artista va néixer a Arenys de Munt l’any 1993. Viu a Mataró i té molts vincles professionals i personals amb la ciutat.

Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en dibuix.

També va estudiar il·lustració a l'Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. D'aquí n'ha extret gran part de la tècnica que utilitza i que la defineix. Actualment treballa de tatuadora a l’estudi Asimetric Gallery.

Paral·lelament al món del tatuatge, l'artista es manté activa en entorns relacionats amb la creativitat del dibuix i la il·lustració, i gran part de la seva obra es plasma en escenes i paisatges costumistes o bé onírics.

Ha participat en diverses mostres i projectes a La Destil·leria Espai Cultural de Mataró, al M|A|C – Mataró Art Contemporani i, aquest 2022, ha estat autora de la Vella Quaresma.

Podeu seguir la seva obra al perfil d’Instagram @sitcantallops.

El fotògraf de Les Santes: Jaume Quílez

Jaume Quílez va néixer l'any 1997 a Mataró. 

Va estudiar batxillerat artístic i violí al conservatori de Granollers. També inicià el grau d'arqueologia l'any 2015 mentre acabava l'últim curs del conservatori. Aquell mateix estiu va deixar la carrera per marxar a fer de voluntari als camps de refugiats de Grècia, on va viure-hi tres 3 anys, sempre amb la càmera sota el braç i col·laborant amb l'ONG Open Cultural Center.

Quan va tornar el setembre del 2019 va fer el postgrau de fotoperiodisme de la UAB, i des de llavors, sempre autodidacta, ha anat ampliant coneixements, experimentant i aprenent noves tècniques fotogràfiques que, com ell mateix afirma, li han servit per veure tot allò que l'envolta des d'una perspectiva totalment nova i sempre amb un punt de vista crític.

Els darrers anys s'ha especialitzat en fotografia analògica i en l'ús de tècniques antigues. També utilitza suports digitals, tot dependent de l'encàrrec i l'objectiu. El que més  li agrada és la fotografia de concert i la fotografia documental. 

Actualment treballa amb el grup de música mataroní The Tyets i està preparant el meu propi laboratori fotogràfic.

Us convidem a conèixer l’obra del fotògraf al seu al seu perfil d’Instagram @jaumequilez