Amb aquest cartell, l’autora ha volgut reflectir el sentiment de festa a tota la ciutat que recuperarem aquest any. És per això que els edificis i indrets que hi ha dibuixat no són només del centre històric de Mataró. Hi destaca, per la seva grandària, la basílica de Santa Maria, punt neuràlgic de la celebració de la Festa Major.
L’element central del cartell són les dues figures femenines, per la ubicació, pel volum i pel color. És una interpretació de com serien les santes Juliana i Semproniana ara, dones joves, naturals, amb actitud de gaudir de la festa i de la ciutat, del seu mar, del seu sol... L’artista reivindica la figura femenina com a element central del cartell, i reivindica que la dona pugui gaudir de Les Santes i del carrer sense temor a possibles agressions masclistes que malauradament encara es cometen en entorns festius.
Al cartell també hi ha, de manera dispersa, tots els membres de les comparses institucionals. Durant Les Santes, les figures contribueixen a dotar de vida els carrers i les places. És una manera de cercar la interacció amb qui mira el cartell, descobrint la ubicació tant de les figures com dels elements arquitectònics de Mataró.
A la llegenda del cartell ha utilitzat els colors de Mataró, el blau i el vermell de la bandera oficial de la ciutat. Després de més de dos anys de pandèmia, aquest 2022 recuperarem la nostra festa i els nostres carrers. Per això l’any és important i té una posició destacada al cartell, l’espai públic també n’és part essencial.
Les Santes ocupen i omplen la ciutat, com la gent omple els carrers durant els dies de Festa Major. Les Santes tenen una funció integradora de ciutat, són dies en què tots ens fem Mataró més nostra que mai.