Mohamed L’Ghacham. Revelar el mural

Exposició

Del 05.07.2024 al 04.08.2024 / La Presó (Muralla de La Presó, 2)
De dt a dv de 18 a 20 h. Ds d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Dg i festius d'11 a 14 h.

Exposició documental del procés de la realització del mural de les Santes de l’artista Mohamed L’Ghacham 

Ubicat a l’avinguda del Perú número 40 del barri de Rocafonda, d’on ell ha estat veí, el mural és una obra fidel a l’estil que caracteritza en Mohamed L’Ghacham: escenes quotidianes i elements i objectes amb els quals en hi podem reconèixer, impresos com fotografies en tamanys gegants. Aquest realisme el tradueix en una escena de sobretaula, deduint-hi un diàleg transgeneracional, en què l’artista hi fa presents Les Santes a través d’elements concrets (les comparses, la samarreta de Martí Anson de l’any 2008 o el cartell de Francesc Bas de 1936, que no va sortir a la llum per l’esclat de la Guerra Civil) i també el barri de Rocafonda (la garlanda amb el número 304, el codi postal del barri, però també el gest del futbolista Lamine Yamal, veí també del barri).

L’exposició mostra el seguiment del procés de treball, tant de les sessions participatives com de la realització del mural, materials emprats i algunes obres més de l’artista.

Mohamed L’Ghacham (Tànger, 1993) va ser escollit per la Comissió d’Imatge de Les Santes per ferel cartell d’aquest any 2024. El M|A|C va oferir a l’artista fer un workshop obert a qui volgués participar del procés de creació del mural. La crida a la ciutadania es va traduir en tres sessions amb l’artista, on es van intercanviar impressions i fotografies sobre Les Santes.

L'exposició es podrà visitar fins al 4 d'agost.

Si vols saber més sobre tot el procés de creació del mural i del cartell, visita la pàgina web Cartell de Les Santes

Organitza: M|A|C. Mataró Art Contemporani
Tipus d'activitat:

També et pot interessar…