Missa de les Santes

Acte tradicional

Dijous 27 de juliol de 2023 / 10 h / Basílica de Santa Maria (Plaça de Santa Maria)

La basílica s’omple el dia de Festa Major. Tothom que es troba a dins i a fora intercanvia un «Glòria a les Santes» com a salutació. És dia de missa major dedicada a les patrones de la ciutat i l’únic moment en què podem gaudir de la interpretació en viu de la Missa de Glòria de mossèn Manuel Blanch, que aquest any celebra el 175è aniversari de la seva composició. Hi participa el cor popular -enguany arriba fins als 150 cantaires, que de manera voluntària han assajat la missa durant mesos-, els músics de l’orquestra i els solistes: Marga Cloquell (soprano), Marisa Martins (contralt), Alberto Canet (tenor) i Pau Bordas (baix). La direcció musical és a càrrec de Clàudia Dubé.

Enguany presidirà la Missa de les Santes monsenyor Joan Planellas i Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat.

Acabat l’ofici, i amb l’acompanyament sonor de les campanes, les relíquies de les patrones surten pel Fossar Xic i fan una petita processó fins a les portes de la basílica. Hi ha l’aclamació popular, els aplaudiments de la gent, el pilar dels Capgrossos, el ball de l’Àliga i l’aviada de coloms.

Més sobre els 175 anys de la Missa de les Santes

Tipus d'activitat:
Consells i serveis: