×

Banda de l’Agrupació Musical del Maresme

L’any 1912 va sorgir la primera Banda Municipal de Mataró. Fins al 1969 va ser molt popular i actuava per Les Santes. Després de la seva desaparició, i amb la necessitat imperant de tenir una banda de música en el marc de la recuperació de la Festa Major a final dels anys setanta, es va contractar la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes. La banda valenciana va ser l’ànima musical de Les Santes des del 1980 fins al 2003. A partir del 1989 va compartir protagonisme musical amb l’Agrupació Musical del Maresme.

L'inici de l’Agrupació es troba en la recuperació del Carnestoltes mataroní durant els primers anys de la democràcia, quan va aparèixer com a Societat Musical d’Escuracassoles, formada per un grup de músics i afeccionats. L’any 1984 la major part d’aquests músics, amb la direcció de Francesc Soler, van formar l’Agrupació Musical del Maresme, que amb els anys ha anat esdevenint protagonista en l’acompanyament musical de la Festa Major, formant part del seguici institucional. Cada 25 de juliol l’Agrupació ofereix un concert en solitari a l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, i darrerament el dia 29, últim dia de la Festa Major, ofereix un concert al Pati de la Presó conjuntament amb alguna formació o cantant de renom.

Des del 2002 el director de la banda és Pere Bono, i els darrers anys el nombre de músics que la formen ha augmentat significativament. A part de participar a Les Santes, la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme ofereix diversos concerts a la ciutat i arreu de Catalunya amb el seu ampli i variat repertori.

També et pot interessar