×

Jordi Prat Pons, autor del cartell

 

El cartell El cartell de la Festa Major de Mataró 2018 és obra de l’artista Jordi Prat Pons

En Robafaves és el protagonista del cartell. El gegant mataroní és la icona de Les Santes, és més que un gegant. Tots els mataronins i mataronines se senten reflectits en la seva figura, i per això és que d’alguna manera apareix al cartell sense cara, perquè esdevé el rostre de tots, forma part de la identitat mataronina.

L’artista ha utilitzat la tècnica del collage que defineix la seva obra. És la seva constant, la seva manera de treballar, i també l’ha utilitzat en el procés de creació de la seva obra, que d’aquesta manera s’ha convertit en el cartell de la Festa Major d’enguany.

Ha utilitzat el color groc, molt recorrent en la seva obra, per transmetre l’alegria de la festa, el color de l’estiu i del cel de Les Santes. Ha volgut plasmar el moviment d’en Robafaves i el punt de vista dels ‘santeros’ i ‘santeres’ quan comparteixen la festa al carrer, acompanyant la Família Robafaves.

L'artista signarà cartells a la Botiga de Les Santes el dimecres 18 i el dijous 19 de 18 a 20 h

Històric de cartells de Les Santes des de 1979

Jordi Prat Pons

Jordi Prat Pons

Va néixer a Mataró l’any 1965. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El pintor mataroní té una gran projecció internacional i ha exposat en nombrosos països a part de Catalunya i Espanya: Estats Units, França, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Argentina o Canadà en són exemples.

La seva particular manera de treballar la tècnica del collage defineix la seva obra, gairebé sempre amb la presència d’objectes quotidians, jugant entre la immobilitat que els és pròpia i el moviment i l’abstracció.

www.jordipratpons.com

Manel Quiros

El fotògraf de Les Santes

Manel Quiros és el fotògraf que enguany ha proposat la Comissió d’Imatge de Les Santes de la qual també n’ha sortit la proposta de l’artista. Quiros serà l’encarregat de fer el seguiment fotogràfic de la Festa Major 2018 amb la finalitat d’exposar el seu projecte personal el juliol de l’any que ve, a Can Marfà Gènere de Punt.

Manel Quiros va néixer a Mataró l’any 1984. Va estudiar fotografia professional a la Universitat de València, i Comunicació Visual i Fotoperiodisme a Edimburg i Glasgow.

S’ha dedicat a la fotografia documental en diversos països europeus i en d’altres com Bolívia, Burkina Faso, Egipte, Índia, Bangladesh i Cambodja. Treballa en grans projectes editorials fotogràfics.

Ha obtingut els premis Fotògraf Editorial de l’any a l’IPA’17 en els seus vessants Internacional i Espanya, i ha estat finalista al premi Descobriment de l’any 2017 als premis Lucie de Nova York.
www.manelquiros.com

Històric de programes d'exposicions fotogràfiques