La gravetat de Coulomb

Concert de Barram

Divendres 26 de juliol de 2024 / 12 h / Pati de la Residència Sant Josep

Un concert original que combina la tradició i la innovació, els sons tradicionals d'instruments com el flabiol i l'acordió i els gèneres musicals de ball d'envelat sota una mirada d'avui

El grup, format per Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté, parteix dels sons tradicionals d'instruments com el flabiol, l’acordió diatònic o el clarinet baix, però no defuig jugar amb altres sonoritats que els ofereixen els instruments acústics, o fins i tot electrònics, per establir diàleg amb la música del segle XXl.

Després de fer sonar el seu primer disc E pur si balla per la majoria de festivals de música d'arrel del país, la formació musical presenta ara nou disc: L'efecte Doppler. Els músics han pres com a font d'inspiració els balls de gitanes i d'altres danses tradicionals (bolangeres, polques, xotis, espolsades, jotes, etc), sense deixar de banda d'altres gèneres més propis del ball d'envelat. Les seves cançons es poden gaudir tant escoltant-les tranquil·lament com ballant-les.

Gaudirem d'un concert diferent, original, ple de tradició i innovació, amb pasdobles, balls plans, boleros o rumbes que prendran de nou el protagonisme amb un so cuidat, que alhora ens permet sentir l’essència del que ballaven els nostres avis, però amb una mirada nova plenament encertada i virtuosa.

Acabat el concert els músics ens acompanyaran al llarg del camí fins a la plaça de Santa Maria. Just a les dues del migdia la música deixarà de sonar per donar pas al repic de les campanes.

Recorregut des del Pati de la Residència Sant Josep fins a la plaça de Santa Maria: Muralla de Sant Llorenç, carrer de Sant Josep, La Riera, carrer Nou i plaça de Santa Maria

Tipus d'activitat:

També et pot interessar…