En Patufet i els Macers celebren 100 anys a Mataró

Activitat familiar

Dissabte 23 de juliol / 18 h / Plaça de Santa Anna

Atenció! Estem de celebració! No us ho creureu, però ara fa cent anys que en Patufet arribava en tren a Mataró, i per quedar-s’hi!

Avui celebrarem el centenari d’un dels nans més estimats de la ciutat. Però no és l’únic, els Macers —tant el Seriós com el Rialler— també celebren els cent anys de vida. Veniu i ajudeu-nos a preparar-los una festa d’aniversari inoblidable! Ho celebrarem amb la música i show del grup d’animació infantil Ambauka, amb el seu espectacle De cap per avall, una combinació divertida de músiques populars i modernes.


Per acabar la celebració acompanyarem els nans Riera amunt i podrem gaudir de la dormida dels Nans abans d'entrar a l'Ajuntament.


Centenari d’en Patufet i els Macers

L’any 1922 la comparsa dels Nans de Mataró estava formada per només sis membres. El 25 de juliol hi va haver una gran celebració per rebre en Patufet, que va arribar en el tren de les sis de la tarda a la ciutat. El van rebre les autoritats, la Banda Municipal, els Gegants, els Nans i dos nous nans que s’incorporaven també a la comparsa, els Porrers, que ara coneixem com a Macer Seriós i Macer Rialler. En Patufet pujà dalt d’un auto i va fer el recorregut acompanyat de la mainada i les marxes de la Banda fins a l’Ajuntament. En Patufet pujà al balcó i recità el seu discurs:

Salut amics, entre vosaltres
per sempre més ja’m tindreu;
l’amistat des d’ara us brindo
i no us en penediriu.

Jo vos contaré rondalles,
que so aprés d’un vell gegant,
que a voltes us farán riure,
i altres vos enternirán.

I educaré amb gelosia,
vostre cor i vostre esprit.
Salut amics, el món és nostre.
Avant, de cara a l’Infinit.

Primers anys d'en Patufet i els Macers amb la Família Robafaves (1935).
Foto: Santiago Carreras Oliver. Museu Arxiu de Santa Maria. Col·lecció Francesc Enrich i Regàs

Del 22 de juliol al 10 de setembre a Can Serra Història de la Ciutat del Museu de Mataró podreu visitar l'exposició Els nans de l'any de la picor, sobre nans i vestimenta antiga que s'hi conserva.

Fes un tastet de l'exposició aquí

Organitza: Colla dels Gegants i Nans de Mataró. Col·labora: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
Tipus d'activitat: